Περιγραφή:

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΥΡΣΟΣ" και οι εκπαιδευτές του σας καλωσορίζουν στον κόσμο των πολεμικών τεχνών.

Ο σύλλογός μας βρίσκεται σε ένα χώρο 250 τ.μ. με άνετο parking, με σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, πληρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για τους αθλητές. Με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνουμε, μπορούμε να σας γνωρίσουμε το αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ολυμπιακό Άθλημα, το TAEKWONDO, το αναγνωρισμένο από τη Γ.Γ.Α. και M.M.A. (Μεικτές Πολεμικές Τέχνες) και αυτοάμυνες.

Το Τάε Κβον Ντο (tae kwon do,taekwondo ή taekwon-do) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα.

Οι αρχές του Τάε Κβον Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός CHOI HONG HI μέσα στην Εγκυκλοπαιδεία του Τάε Κβον Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

• Ευγένεια (Ye Ui)

• Ακεραιότητα (Yom Chi)

• Επιμονή (In Nae)

• Αυτοέλεγχος (Guk Gi)

• Ακατάβλητο Πνεύμα (Baekjul Boolgool)

Η φιλοσοφία πίσω από το άθλημα: Βασικές αρχές και του ταεκβοντό είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο και η πειθαρχία που πρέπει να δείχνει γενικότερα όποιος ασχολείται με αυτό ενώ σκοπός του είναι πάντα η αυτοάμυνα και όχι η επίθεση. Σημαντικό ρόλο στην εξάσκησή του παίζει η αυτοσυγκέντρωση, που είναι απαραίτητη προκειμένου το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι αυτό και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης.

Τι πρέπει να ξέρετε: Το ταεκβοντό μπορεί να διδαχτεί σε παιδιά από την ηλικία των 3-4 ετών ενώ ενδείκνυται για όλους αφού ακόμα και αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας η προπόνηση μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας. Τα δύο κυριότερα είδη Taekwondo είναι το παραδοσιακό και αυτό που έχει καθιερωθεί ως Ολυμπιακό αγώνισμα, το οποίο δίνει βάση στην αθλητική πλευρά του. Στις περισσότερες σχολές διδάσκονται και τα δύο.

Το τεχνικό Τάε Κβον Ντο αποτελεί μέρος της πολεμικής τέχνης και είναι ολυμπιακό αγώνισμα από το 2000. Περιέχει αυτοάμυνες, τεχνικές χεριών (αποκρούσεις και χτυπήματα με μέρη του χεριού), σπασίματα, ψηλά άλματα, πτώσεις και τις φόρμες (αγγλ.poomsaes). Αγωνιστικά στο Τεχνικό Τάε Κβον Ντο κάθε ασκούμενος εκτελεί τέλεια τις φόρμες (δηλ. προκαθορισμένες κινήσεις) και βαθμολογείται αρνητικά με το οποιοδήποτε λάθος.

Σε μας λειτουργούν τμήματα:

αρχαρίων προχωρημένων παιδικά εφηβικά ενηλίκων ανδρών γυναικών αγωνιστικά

Οι αθλητές μας μπορούν να εκπαιδεύονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 μέχρι 22:00 καθώς επίσης και στα πρωινά τμήματα που λειτουργούν Δευτέρα έως και το Σάββατο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο χώρο του Συλλόγου ή στο τηλέφωνο 215 520 1707.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά.